Надзиратели пишат до двама еврокомисари. Причината е уволнение на синдикален лидер.

...
Надзиратели пишат до двама еврокомисари. Причината е уволнение на синдикален лидер.
Коментари Харесай

Надзиратели пишат до двама еврокомисари

Надзиратели пишат до двама еврокомисари. Причината е уволняване на синдикален водач. Писмото е изпратено до Никола Шмит и Дидие Рейндерс.

“Синдикат на чиновниците в пандизите в България е организация, работеща по насърчаването и отбраната на човешките, трудовите, синдикални и обществени права на чиновниците в министерството на правораздаването на Република България. С актуалното желаеме да Ви осведомяваме и изразим сериозна паника за нарушавания от управляващите на Република България ”, написа в писмото.
Според синдиката има нарушаване по повод гарантиране свободата на отбрана на синдикални дейности.

В последните няколко месеца са осъдени и уволнени доста чиновници, измежду тях и синдикален деятел, опирайки се на дисциплинарни практики, зад които стои претекст за възмездие.

Този случаи не е казус, само че може в допълнение да насърчи работодателите в България, а в съответния случай държавните институции, да пренебрегват неприятните условия на труд, обществения разговор. Така може да се стигне до развой на анулация на мъчно извоюваните професионални права и обществени придобивки в бранша за сигурност.

От синдиката на чиновниците в пандизите в България молят за интервенция от страна на еврокомисарите. Те желаят и среща.

Поредна стачка
Затворите отново на митинг. Недоволството е заади уволняване на синдикален водач. Стачката ще е в петък, когато униформените ще изискат оставки.

Повод за митинга е освобождението на Емил Велков.

През май чиновници на затвора в София участваха в митинг. Целта бе да се търсят решения на проблемите в бранша и по-високо възнаграждение. Вместо да договаря, управлението на Групово дело “Изпълнение на наказванията ” уволни ръководителя на софийското сдружение. Други 84 подложи на разпити и унижения, и сподели, че не зачита правата на своите чиновник, написа в позицията на синдиката.

Срещу уволнението на Велков към този момент има и подписка, която е подкрепена и от апел.

„ Победата в този спор ще бъде значима освен за членовете на Синдикат на чиновниците в пандизите в България. Тя ще има по-широки последствия във връзка с обществения разговор и спазването на правата на синдикалните членове. Тя касае правата на служащите и чиновниците като цяло “, написа в позицията.
Исканията
Според работещите в пандизите, тревожно е, че управлението на Групово дело “Изпълнение на наказванията ” не се преценява с европейските и интернационалните правила. Те касаят правила във връзка с свободата на сдружаване. Така с дейностите си недвусмислено се стига до неподходящи последствия.

„ Отхвърляме това тъпо уволняване. Изразяваме солидарността си и поддържаме дейностите на Емил Велков и чиновниците на софийския затвор. Това е в отбрана на ползите на работещите в арестите и пандизите в България “, написа в позицията.

Работещите в пандизите споделят, че ще отнесат въпроса до национални и интернационалните органи. Така ще изискат помощ и поддръжка против произвола в институция на страна от Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР